İçeriğe geç

Antak Kalmak Ne Demek

Antant kaldı ne demek?

Geçmişi Gizle Geçmiş Ayrıntıları Geçmişi Temizle Geçmiş: gizli tutmak için.

Antrak kalmak ne demek?

Tiyatro ve benzeri sahne sanatlarında, interlüd iki perde arasındaki zamandır, moladır. Fransızca entr’acte kelimesinden türediği için Türkçeye girmiştir, bu kelime iki perde (bölüm) arasında anlamına gelir.

Antant nedir?

I. (Fr. entente) anlaşma. ѻ Anlaşmaya devam etmek: anlaşmak, mutabakata devam etmek.

Altında kalmak ne demek?

[1] Üstesinden gelememek. Bir şeyin parasını ödeyememek.

Antat olmak ne demek?

Aslında Fransızca entente kelimesinden gelir. Entente ne anlama gelir? İlk kez duyanların merakla araştırdığı entente kelimesinin anlamı, anlaşma anlamına gelir. Günlük hayatta “entente” yerine, eşanlamlı kelimeler olan “agreement” ve “compromise” gibi kelimeleri sıklıkla kullanırız.

Altta mı kaldın ne demek?

1) Yapılan iyiliğe karşılık verememek; 2) Herhangi bir ihtilaf veya çatışmada yenilmek.

Andıra kalmak ne demek?

Azerbaycan Türkçesinde “andıra kalmış”, Anadolu ağzında ise “nadir kalmış” ifadeleri “kahrolsun” ve “lanetli” anlamlarında küfür amaçlı kullanılmaktadır.

Kavruk kalmak ne demek?

Bu sıfat özellikle buzağılarını, buzağılarını veya düvelerini terk eden süt çiftçileri için kullanılır. Bana sıkça sorulan sorulardan biri de budur. “Kuru kaldı, küçük kaldı.

Tana kalmak ne demek?

Aslında, Kaşgarh’ta tañ “şaşırtıcı şey, tuhaf şey” anlamına gelir ve tan “şaşırtıcı olmak” anlamına gelir. Kalmak fiili Eski Osmanlı Türkçesinde tan isminin datif hali ile oluşturulmuştur.

Pak tutmak ne demek?

Eylem. [1] Arındırmak, temizlemek. [2] Günahlardan temizlenmek.

Misilleme ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğünde misilleme kelimesinin anlamı “tit for tat”tır. Başka bir deyişle, bir olay karşısında bir duruma tepki olarak ifade edilebilir. Bu durum, kötü bir olay meydana geldiğinde verilen tepki ile karakterize edilir.

Küçük Antant ne zaman?

Bu amaçla 16 Şubat 1933’te Cenevre’de Küçük İtilaf Sistemi veya Yeniden Yapılandırma Paktı olarak da adlandırılan Teşkilat Paktı imzalandı.

Töhmet altında ne demek?

1. Şüpheli, sanık, sanık. 2. Suçlu, suçlu.

İtham altında kalmak ne demek?

Arapçadan dilimize giren suçlama kelimesi “aldatma” kelimesinden türemiştir. Aldatma, güvensizlik ve şüphe anlamına gelirken, suçlama, birini hiçbir kanıt olmadan suçlamak ve onu şüphe altına sokmak anlamına gelir. Bu kelimenin “suçlamak” olarak kullanımı da yaygındır.

Tesiri altında kalmak ne demek?

Sesli Sözlük – etkisi altında, üzgün veya mutlu, dokunmuş, üzgün

Geç kaldık ne demek?

Çok geç gelmek AÇIKLAMA AÇIKLAMASI Çok geç hareket etmek, çok geç varmak.

Küçük Antant ne zaman ortaya çıktı?

Küçük İtilaf’ın ilk adımları 1920’lerin başında atıldı. Daha küçük İtilaf devletleri 1920’lerin sonundan itibaren Fransız etkisine girdi.

Misilleme ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğünde misilleme kelimesinin anlamı “tit for tat”tır. Başka bir deyişle, bir olay karşısında bir duruma tepki olarak ifade edilebilir. Bu durum, kötü bir olay meydana geldiğinde verilen tepki ile karakterize edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarı Saçlı Escort