İçeriğe geç

K Abat Nerede

K abat neresi?

Deliorman’ın çeşitli köylerine dağılmış olan Aleviler (Kızılbaşlar), Bulgaristan’ın diğer bölgelerinde ve Balkan Yarımadası’nda da yaşamaktadır. Ayrıca Edirne, Makedonya ve Anadolu’da da bulunmaktadırlar.

Bulgaristan Türkleri aslen nereli?

Bu Türkler çoğunlukla Oğuzların Avşar boyundan gelmektedir. Kökenleri günümüzdeki Niğde, Kırşehir, Maraş, Mersin, Adana, Antep, Halep, Malatya illeri ve Sivas’ın güney ilçelerine yerleşmiş Türkmenlerdir.

Deliorman Türkleri nereden gelmiştir?

“Silistre yakınlarında Türklerin Deliorman adını verdikleri bir orman vardır. Halkı Türk kökenlidir ve Asya’dan buraya gelmişlerdir.

Bulgarlar Türk mü Slav mi?

Bulgarlar (Bulgarca: българи veya bǎlgari), Bulgaristan nüfusunun çoğunluğunu oluşturan Güney Slav bir halktır. Etnik Bulgarlar, Bulgaristan’ın 6,5 milyonluk nüfusunun %85’ini oluşturmaktadır.

Bulgaristan’da en çok Türk hangi şehirde?

Kırcaali’de nüfusun yüzde 64,5’i, Razgrad’da yüzde 50,4’ü, Tırgovişte’de yüzde 37,7’si, Silistre’de yüzde 37,1’i ve Şumnu’da yüzde 31,3’ü Bulgaristan Türklerinden oluşuyor. Nüfusu Türk olarak tanımlanan 508 milyon 378 kişiden yüzde 48,4’ü bu 5 şehirde yaşıyor.

Bulgaristan Türkleri Alevi mi?

Din. Bulgaristan’daki Türklerin neredeyse tamamı Müslümandır ve Anadolu’da olduğu gibi Aleviler ve Sünniler olarak ikiye ayrılırlar. Sünniler herhangi bir mezhebe bağlı değilken, Aleviler birçok mezhep ve tarikata dağılmış durumdadır. Resmi verilere göre, Türk nüfusundaki Alevilerin oranı %13’tür.

Bulgaristan Çingeneleri nerede?

Horahane Romanları güneybatı Bulgaristan’daki Roman nüfusunun yaklaşık yarısını oluştururken, baskın Roman nüfusu kuzeydoğu, güneydoğu ve güney-orta Bulgaristan’dadır. Farklı tercih edilen bir kimliğe sahip belirli alt gruplar Millet, Kalderasha, Kalaydji, Rudari/Ludari’dir.

Bulgaristan Kırcaali Alevi mi?

Günümüzde en yüksek Alevi Bektaşi varlığı Razgrat, Silistre, Kotel (Yablonova), Kırcaali ve Haskova’da bulunmaktadır.

Macırlar nereden geldi?

Balkanlardan göç eden Macırlar (Muhacirler) Türk kökenlidir. Dini inançları İslam’dır.

Pomaklar Türk mü Slav mı?

Pomak Türkleri, XI. 16. yüzyılda Orta Asya’daki ana yurtlarını terk ederek Ukrayna ve Romanya üzerinden Bulgaristan’a gelen Kuman-Kıpçak Türklerinin torunları olan Pomaklar, önce Bulgaristan’ın Tuna ve Dobruca bölgelerine yerleşmiş, daha sonra güneye doğru ilerleyerek Rodoplar ve Makedonya’nın doğu kesimlerine yerleşmişlerdir.

Pomaklar Bulgar soylu mu?

Pomak Türklerinin kökeni ve tarihi geçmişi hakkında şimdiye kadar yapılan araştırmalar, İngiliz arşiv belgeleri de dahil olmak üzere; Pomakların aslında 11. yüzyıla kadar uzandığını göstermektedir. 19. yüzyılda Balkanlara geldikleri, daha sonra dinlerini terk edip İslam’ı benimsedikleri ve zamanla Osmanlılarla birleştikleri ortaya çıkmaktadır.

Bulgarca ve Rusça aynı mı?

Bulgarca dilsel olarak Rusçadan farklı olsa da, her iki dil de 19. ve 20. yüzyıllarda Slav etkisi altına girmiştir. Bu nedenle Rusça ve Bulgarca arasında birçok ortak kelime vardır. Rus dilinde, harfleri daha yumuşak veya daha kalın hale getirmeye yarayan özel harfler vardır.

Karnabat nereye bağlıdır?

Karnobat veya Karınovası (Kiril: Карнобат, Türkçe: Karinabat, Osmanlı döneminde Karinabad) Bulgaristan’ın doğusundaki Burgaz ilinde bir kasaba ve şehir merkezidir. Osmanlı döneminde kasaba, Silistre ile bağlantısı olan önemli bir ticaret merkeziydi.

Silistre Türkleri hangi boydandır?

Diğer örnekler Razgrad (Torlak ilçesi hariç), Şumnu, Silistre, Rusçuk, H. Pazarcık ve Eskicuma illerindeki Türklerin lehçeleridir. Bu Türkler çoğunlukla Avşar kabilesinden gelmektedir. Kökenleri günümüzdeki Maraş, Adana, Antep, Halep, Malatya illerine ve güneydeki Sivas, Mersin, Niğde ve Kırşehir ilçelerine yerleşen Türkmenlerdir.

Kırcaali nerenin ilçesidir?

Kırcaali İli (Bulgarca: Област Кърджали, Oblast Kırcali), Bulgaristan’ın güneydoğusunda, doğu Rodop Dağları’nda, Yunanistan sınırında bulunan bir ildir. Merkezi Kırcaali’dir. Yedi belediyeden ve bu belediyelere bağlı köylerden oluşur.

Rusçuk eskiden nereye bağlıydı?

1878 Berlin Antlaşması’ndan sonra Ruse, yeni kurulan Bulgaristan Prensliği’ne dahil edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir