İçeriğe geç

Tübitak Projeleri Nasıl Girilir

TÜBİTAK projelerine kimler başvurabilir?

Değerlendirme süreci ıslak imzalı kopya alındıktan sonra başlayacaktır. Kimler başvurabilir? Proje yöneticileri; doktora veya eşdeğer dereceye sahip olmalı ve projenin yürütüleceği kurumun (yükseköğretim kurumları, kamu kuruluşları veya özel kuruluşlar) daimi/tam zamanlı personeli olmalıdır.

TÜBİTAK 2024 başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular çevrimiçi olarak yapılır. Başvuru sahibi, elektronik başvuru sistemine yüklenen dosyaların açık ve doğru olduğunu kontrol etmelidir. Başvuru son tarihi iş gününün sonudur (17. gün).

TÜBİTAK projeleri nereden bakılır?

Bağlantıdan erişilebilen ve 2000 yılından bu yana herkesin erişimine açık olan “TÜBİTAK Destekli Projeler Veri Tabanı”nda proje numarası, başlık, yönetici/araştırmacı/danışman adı, yıl ve anahtar kelimelere göre arama yapabilirsiniz.

TÜBİTAK’ta ne tür projeler yapılabilir?

Tübitak, bilim, sanayi, kamu, girişimcilik, bilimsel faaliyetler, bilim ve toplum alanlarındaki projeleri destekler. Bu alanlar arasında bilim ve toplum, öğretmenlerin ve öğrencilerin gelişimini hedefleyen ve öğretmenlerin en çok ilgi duyduğu proje faaliyetlerini destekler.

TÜBİTAK nasıl katılınır?

Başvuru, ARBİS bilgilerinizle giriş yaparak çevrimiçi yapılır. ARBİS hesabınız yoksa, adresi girerek bir tane oluşturabilirsiniz.

TÜBİTAK 2024 ne zaman?

Final müsabakası 26 Mayıs 2024 Pazar günü saat 14:00’te gerçekleştirilecektir.

Tübitak proje girişi nasıl yapılır?

Başvuru için proje bilgi girişi aşaması ARBİS bilgilerinizle online olarak giriş yaparak yapılır.

Tübitak panelist ücreti ne kadar?

Panel toplantısına şehir dışından katılan gözlemcilerden EK 1 listesindeki illerden gelenlere 400 TL, EK 2 listesindeki illerden gelenlere 200 TL ödeme yapılacaktır. Gözlemci panel üyelerine bu ödemenin yanı sıra ulaşım masrafları, konaklama, gündelik vb. ödemeler yapılacaktır. Herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Tübitak para ödülü ne kadar 2024?

Bilim ve Teşvik Ödülü sahiplerine ayrıca, yurt içinde yürütülecek araştırmalarda kullanılmak üzere her yıl Kurul tarafından belirlenecek tutarda (2024 yılı için 1.650.000 TL) araştırma desteği sağlanacak.

TÜBİTAK projesi ne zaman son?

2024 yılı 2. döneminde sunulacak proje tekliflerinin online başvurularının son tarihi olarak belirlenmiş olup, bu projelerin e-imza süreçlerinin tamamlanması için son tarih olarak belirlenmiştir.

TÜBİTAK proje çeşitleri nelerdir?

Bilimsel projeler • Araştırma projeleri • Mesleki eğitim projeleri • Mimarlık/mühendislik projeleri • Koruma ve restorasyon projeleri • Sosyal projeler • Ulusal/uluslararası projeler • Destek/kalkınma projeleri • Kültür/sanat/spor projeleri • Öğrenci projeleri…

Bideb’ye kimler başvurabilir?

a) Başvuru koşullarını sağlayan tüm Yüksek Lisans öğrencileri, kamu veya özel sektörde çalışanlar dâhil, bu programa başvurabilir. b) Tezsiz Yüksek Lisans derecesini tamamlayanlar, Yüksek Lisans burs programına başvuramazlar.

TÜBİTAK projesi en az kaç sayfa olmalı?

Proje özeti en az 150, en fazla 250 kelime olmalı; proje raporu en az 2, en fazla 20 sayfa olmalıdır. Proje raporu dışındaki belgeler (bilimsel etik formu, onay belgeleri, fotoğraflar, anketler vb.) sistemin EK BELGELER bölümüne yüklenir.

TÜBİTAK 2204 proje başvurusu nasıl yapılır?

Kimlik numarasına atanan ARBİS şifresini alan ve kaydını tamamlayan Lise Proje Yarışması Proje Sahibi Öğrenci, Lise Proje Yarışması Danışman Öğretmeni adresine tıklayarak proje başvurusunu başlatır (Şekil 5).

TÜBİTAK neyi destekliyor?

TÜBİTAK, Türkiye’de planlı ekonomi döneminin başlangıcında, 1963 yılında kuruldu. Kuruluşu sırasındaki temel görevleri arasında, özellikle doğa bilimlerinde temel ve uygulamalı bilimsel araştırmaları desteklemek ve genç bilim insanlarını teşvik etmek vardı.

TÜBİTAK 1007’e kimler başvurabilir?

Projeye kimler katılabilir? Proje ekibinde yer alacak yöneticiler, araştırmacılar veya danışmanlar; Üniversite personeli iseler; Doktora/tıp uzmanlık derecesine sahip olmalı ve proje hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarını gösteren çalışmalara (yayın, proje, rapor vb.) sahip olmalıdırlar.

TÜBİTAK yarışmalarına kimler katılabilir?

! Yarışmaya Türkiye ve KKTC’de öğrenim gören tüm ortaokul ve lise öğrencileri katılabilir. ! Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir proje ile katılabilir ve her proje en fazla üç öğrenci tarafından geliştirilebilir.

TÜBİTAK 1501’e kimler başvurabilir?

Kimler başvurabilir? Türkiye’de bulunan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ’ler) başvurabilir.

TÜBİTAK proje ekibi kimlerden oluşur?

Proje personeli kimlerdir? Proje yöneticileri ve uzman statüsündeki proje personelinden oluşur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir