İçeriğe geç

Islak Kek Neden Sosunu Çekmez

Islak kekin sosunu çekmesi için ne yapmalı?

Bir tüyo daha vermemiz gerekirse; keki kestikten sonra veya kesmeden hemen önce kürdanla ufak delikler açmak, sosun keke daha iyi nüfuz etmesini sağlamak bizim Lokma taktiğimizdir.

Islak kek sosu ne zaman çeker?

Islak kek yapma ipuçları: Kekin daha iyi kabarması için kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Kekinizi dilimlere ayırın ve fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra içine sosu dökün. Bu, kekin sosu daha iyi emmesine yardımcı olacaktır.

Islak kekin sosu soğuk mu dökülür sıcak mı?

Bunu yapmak için tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve iyice karıştırın. Baharatlı ve hafif koyu bir sos elde edeceksiniz. Kekinizi fırından çıkarın, hala sıcakken dilimleyin ve üzerine baharatlı sosu dökün. Bu nedenle hem kekin hem de sosun sıcak olması çok önemlidir.

Kekin içi neden çekmez?

Kek için çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek karışımı akışkan olur ve pişirildiğinde içi çiğ kalabilir. Yani tarifte belirtilenden daha fazla sıvı eklediyseniz, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek telafi edebilirsiniz. Bir diğer neden de çok fazla kabartma tozu kullanmaktır.

Islak kekin sosu kıvamı nasıl olmalı?

Sos koyu kıvamda olmalı. Kek hazır olduğunda fırından çıkarın, dilimleyin ve sosu üzerine dökün. Yani sosu döktüğünüzde hem kek hem de sos sıcak olmalı.

Keki ıslatmak için süt ne zaman dökülür?

*Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirip dilimliyoruz ve üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküyoruz. İsterseniz kekinizin üzerine muhallebi, çikolata sosu veya beyaz çikolata sosu dökebilirsiniz.

Kek sıcakken mi kesilir soğukken mi?

Kek kalıptan ne zaman çıkarılmalıdır? Kek fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika kalıpta bekletilmeli ve soğumaya bırakılmalıdır. Bu sürenin ardından kek kalıptan çıkarılabilir.

Islak kek kaç dakika dinlenmeli?

Kekin sosu iyice çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek dilimlenerek servis edilebilir.

Islak kek sosuna su konur mu?

Sos için, tencereye toz şeker, yağ, kakao ve suyu koyup orta ateşte karıştırarak kaynatın. Sosumuz kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alıp çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra sosumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

Keki ıslatmak için süt yoksa ne kullanılır?

Ancak, evde ne süt ne de yoğurt bulunan kek yapmak istediğimiz durumlarla sık sık karşılaşmışızdır. Bu durumlarda aslında bir kurtarıcı vardır. O da sudur. Ayrıca, laktoz intoleransı olan kişiler keklerini suyla hazırlayıp gönül rahatlığıyla yiyebilirler.

Kuru olan islak kek nasıl yumuşatılır?

Adım. Kurutulmuş kekinizi nemli bir beze sarın, orta sıcaklıktaki fırına koyun ve bez kuruyana kadar fırında bırakın. Kekiniz fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır.

Islak keki ıslatmak için ne kullanılır?

Süt içermeyen nemli kek sosu yapmak için sıvı krema kullanabilirsiniz. Sıvı kremayı ısıttıktan sonra ocaktan alın, içine bitter veya sütlü çikolata ekleyin ve karıştırarak ısıtın. Daha sonra fırından çıkan kekle birleştirebilirsiniz.

Islak kek sosunu neden çekmez?

Islak kek neden sosunu emmiyor? Kekinizin yeterince ıslak olmamasının ve sosu emmemesinin nedeni, sosu döktüğünüzde kekin veya sosun soğuk olmasıdır.

Islak kek sosu az olursa ne yapılır?

1-2 yemek kaşığı yağ bu sosu tamamlar. Yağın eklenmesi sosun parlaklığını artırır.

Islak kek neden kuru oluyor?

*Yumurta ve şeker iyi erimez ise kek kabarmaz. *Daha büyük tepsi kullanırsanız malzeme miktarını artırın. Kek ince olursa kabarmaz. *Önce keki dilimlere ayırıp sonra sosu döküyoruz. *Hem kek hem de sos sıcak olmalı.

Kuru olan ıslak kek nasıl yumuşatılır?

Adım. Kurutulmuş kekinizi nemli bir beze sarın, orta sıcaklıktaki fırına koyun ve bez kuruyana kadar fırında bırakın. Kekiniz fırından çıkardığınızda yumuşak olacaktır.

Kek sıcakken mi kesilir soğukken mi?

Kek kalıptan ne zaman çıkarılmalıdır? Kek fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika kalıpta bekletilmeli ve soğumaya bırakılmalıdır. Bu sürenin ardından kek kalıptan çıkarılabilir.

Islak kekin altına yağlı kağıt konur mu?

Unu sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyelim. Ve tanecik kalmayana kadar karıştıralım. Fırın tepsisinin veya kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı koyalım.

Islak kek sosuna tuz konur mu?

Islak kek sosu için: Sos için bir tencereye 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şeker koyun. Bu noktada keki daha sulu yapmak için süt miktarını artırabilirsiniz. 1 çay bardağı yağ ekleyin. 2 yemek kaşığı kakao ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırın ve bir süre pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir